Concertreeks Bach & zonen

>Vanaf vrijdag 27 januari spelen Frank Wakelkamp (viola da gamba) en Ursula Dütschler (klavecimbel) het programma Bach & zonen, met onder meer twee sonates van vader Johann Sebastian en ook twee van zijn zoon Carl Philipp Emanuel Bach. Klik op het plaatje voor meer informatie en/of kijk op www.frankwakelkamp.com

Kerstconcert op straat voor “Serious Request”

Op zaterdag 16 december spelen leerlingen van Dé Muziekschool Deurne, Regionale Muziekschool ’s-Hertogenbosch en de CKE-muziekschool in het centrum van Eindhoven kerstliedjes om geld op te halen voor “Serious Request”. Leerlingen spelen samen op o.a. dwarsfluit, klarinet, trompet, hoorn, fagot, bastuba en accordeon.

Wil je “Serious Request” steunen? Kom dan tussen 15.15 en 16.15 uur luisteren en kijken naar de leerlingen die optreden in de Piazza (bij de Bijenkorf) en doneer.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Correctie Gids “Leef Sportief & Creatief”

Onlangs is op de basisscholen in Deurne het boekje “Leef Sportief & Creatief”, een uitgave van Sport- en Cultuurimpuls verschenen. De informatie in dit boekje blijkt niet geheel compleet. U zou bij het lezen van dit boekje ten onrechte de indruk kunnen krijgen dat op Dé Muziekschool Deurne slechts de mogelijkheid bestaat tot het volgen van drum-, gitaar-, viool- en fluitlessen.

Wij willen er u graag op wijzen dat Dé Muziekschool Deurne ook lessen aanbiedt op het gebied van o.a. piano, accordeon, hobo, zang en dans. Uiteraard is het ook mogelijk op deze instrumenten een proefles aan te vragen.

Ook voor diegenen die zogenaamd ‘uitgeloot’ zouden zijn, geldt dat zij zich gewoon kunnen aanmelden.

U kunt hiervoor een mail sturen naar de docent van uw keuze graag met een cc-tje naar ansbouwmans@demuziekschooldeurne.nl.

25 juni – Willibrordusconcert

Zondag 25 juni a.s. vindt er weer een Willibrordusconcert plaats in de Willibrorduskerk in Deurne. Dit keer wordt het concert verzorgd door leerlingen van Dé Muziekschool Deurne. U kunt luisteren naar zang, piano, gitaar, accordeon, harp en viool.

De aanvang van het concert is 16.00 uur en de toegang is gratis.

Muziekcafé in Nederweert op zondag 9 juli

Dé Muziekschool Deurne organiseert samen met RICK een Muziekcafé op zondag 9 juli in theaterboerderij Boeket in Nederweert. Het programma begint om 13.30 uur en de toegang is gratis.

Vanwege de grote belangstelling afgelopen jaar is het programma verdeeld in drie blokken: blok 1 van 13.30-15.00 uur, blok 2 van 16.00-17.30 uur en blok 3 vanaf 18.30 uur. In elk blok is plaats voor maximaal 12 optredens. In de pauze tussen 17.30 en 18:30 uur is er catering in de vorm van een buffet (op inschrijving).

Kijk voor meer informatie op https://gitaarcafe.wordpress.com/agenda/. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via p.gisberts@ricknet.nl.

Muzikaal eerbetoon aan Steve Reich en Philip Glass

Op Zondag 11 juni vindt in Hofke van Marijke, Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne een muzikaal eerbetoon plaats aan Steve Reich en Philip Glass. Twee Amerikaanse componisten die allebei 80 zijn geworden en die als grondleggers van de “Minimal Music” zo cruciaal waren. Muziek die zoals men wel eens zegt “geschreven is met een minimum aan middelen”. Steve Reich noemt het liever “Music as a gradual process” en voor Philip Glass is het “Music with repetitive structures”. Sowieso muziek.

Het eerbetoon wordt gebracht door Jan van den Boomen uit Deurne, slagwerker van het Euregionale ensemble voor hedendaagse muziek “Ensemble ’88″ en tevens verbonden aan Dé Muziekschool Deurne. Medewerking wordt verleend door dwarsfluitiste en gitariste Berthe van den Boomen uit Stein, o.a. docerend aan de Zuid-Limburgse muziekschool Artamuse.

Behalve composities van Reich en Glass wordt ook werk van andere componisten uitgevoerd die in meer of mindere mate affiniteit met deze muzikale stroming vertonen.

Het concert begint om 14.00 uur en de toegangsprijs bedraagt 2 x € 0,80.

Harpweekend à la Française 18 en 19 maart 2017 in Valkenswaard

In het weekend van 18 en 19 maart vindt het jaarlijkse harpweekend plaats dat georganiseerd wordt door Ingje van Rijn, Mea van Delden, Renske de Leuw en Marieke Schoenmaker, harpdocentes van verschillende muziekscholen in Brabant en omstreken. Aan dit weekend nemen 60 harpleerlingen deel, waaronder die van Het Muziekonderwijs Aalst-Waalre en Dé Muziekschool. Dit jaar zijn ze te gast in De Hofnar in Valkenswaard.

Het weekend staat in het teken van Frankrijk en de Franse muziek van de gezellige Chansons bij de terrasjes tot de intieme muziek van Debussy. Op zaterdag worden de leerlingen naast het harpspelen ook uitgedaagd tijdens de creatieve workshop. Zij gaan dan de decors voor de voorstelling maken.

De slotpresentatie is op zondag 19 maart om 16.00 uur in de theaterzaal van De Hofnar. Kaartjes à €4,75 kun je bij Theater De Hofnar bestellen aan de kassa, via telefoonnummer 040-2074020 of via de website www.hofnar.nl.

Voorstelling ‘A Postcard from Aleppo’ gaat door!

De voorstelling “A Postcard from Aleppo” gaat door en vindt plaats op 3 mei a.s. om 20.15 uur in het Cultureel Centrum Deurne.

Wilt u zich verzekeren van een kaartje? Maak dan € 15,- voor een duo-kaartje (zie artikel in onderstaand bericht, u hoeft uw gast niet per se zelf te zoeken) of € 10,- voor een single-kaartje over naar rekeningnummer NL18 RABO 0106 5318 24 van Dé Muziekschool Deurne o.v.v. Ticket Aleppo én uw emailadres (lukt het niet om in de omschrijving van uw betaling het “@” teken in te voeren, vervang dat dan door “at”). Ook giften zijn welkom!

Deze voorstelling past in de profilering van Deurne als “Palet van De Peel”, waar de aanwezigheid van kunstenaars, ondernemers en andere betrokken inwoners zorgt voor een veelkleurige gemeenschap.

Muziekschooldocente maakt zich sterk voor ‘Postcard from Aleppo’

Ans Bouwmans, docent bij Dé Muziekschool Deurne, heeft het plan opgevat om de voorstelling “Postcard from Aleppo” naar Deurne te halen. Deze muziekproductie van Merlijn Twaalfhoven en Abdelkader Benali is gebaseerd op postkaarten van mensen uit Aleppo en wordt uitgevoerd door Nederlandse en Syrische artiesten. (klik op de afbeelding hiernaast om de volledige tekst van het artikel te lezen)

Muzieklessen … natuurlijk voor iedereen!

Stichting Leergeld

In Deurne is de Stichting Leergeld actief. Deze stichting wil voorkomen dat schoolgaande kinderen uit minima gezinnen niet kunnen deelnemen aan het sociaal maatschappelijk leven op school en daarbuiten.

Leergeld-ondersteuning is er niet voor iedereen. Het is uitsluitend bedoeld voor kinderen van 4 tot 18 jaar, waarvan ouders een relatief laag inkomen hebben. Ook moeten ouders woonachtig zijn in de gemeente Deurne.

De stichting kan bijdragen bij activiteiten o.a. op gebied van sport en cultuur, dus ook muzieklessen. Voor de kosten die daarmee samenhangen stelt de stichting middelen beschikbaar.

Stichting Leergeld is bereikbaar op dinsdagochtend tussen 9.00 en 11.30 uur. De stichting is gehuisvest in de Zorgvleugel van het gemeentehuis; een zijingang van het gemeentehuis, aan de Oude Martinetstraat 2. De stichting is telefonisch bereikbaar via tel. 06-28137224. U kunt ook contact opnemen via e-mail: info@leergelddeurne.nl of internet www.leergelddeurne.nl. Schroom niet om contact op te nemen en informatie te krijgen. Aanvragen worden in zeer grote vertrouwelijkheid behandeld.