Over Ons

Terug in de tijd…

Sinds 1961 worden in Deurne al muziek- en danslessen aangeboden. Een muziek- en dansschool vernoemd naar de in Deurne geboren zangeres Aaltje Noordewier-Reddingius is hiertoe een eerste initiatief. ‘Aaltje’ is jarenlang een begrip in Deurne.

In 2002 ontstaat er een samenwerkingsverband met de Streekmuziekschool Weert onder de naam Academie voor Muziek en Dans (AMD). Vervolgens wordt vanaf 2008 het lesaanbod uitgebreid met beeldende vorming en theater. De nieuwe naam wordt Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie (RICK).

Anno 2012…

Dan besluit de gemeente Deurne in 2012 de subsidiekraan voor onder andere het RICK volledig dicht te draaien. Hiermee dreigt er een einde te komen aan muziek-, dans-, theater- en beeldende lessen aldaar. Een aantal docenten van het RICK pakt zich op om samen toch voor kwalitatief goed kunstzinnig onderwijs te blijven zorgen in gemeente Deurne.

Een nieuw initiatief is ontstaan: Dé Muziekschool Deurne.

Anno 2014…

Na het besluit van de gemeente Asten om de gemeentelijke subsidies niet meer aan het RICK maar aan de verenigingen te geven was het RICK genoodzaakt haar activiteiten in Asten te stoppen.

Vergelijkbaar met de situatie destijds in Deurne, heeft een aantal docenten van Dé Muziekschool Deurne besloten het verzorgen van lessen in Asten te willen voortzetten. Per 1 januari 2014 ging ons docententeam in Asten aan de slag.

Dé Muziekschool Deurne profileert zich vanaf die datum dus ook als Dé Muziekschool Asten.

Toekomst…

Dé Muziekschool Deurne – Asten biedt onderdak aan ervaren muziek-, dans-, theater- en beeldende docenten die met enthousiasme hun lessen verzorgen.

Meer weten? Neem dan contact op met de betreffende docent.