Concert zangleerlingen

Op zaterdag 13 april vindt in de Protestantse Kerk in Deurne een concert plaats van zangleerlingen van Dé Muziekschool Deurne met medewerking van Martien Maas op piano. Aanvang 15.00 uur. Graag aanmelden via reserveringleerlingenconcert@gmail.com.

Concert zangleerlingen – 13 april 2024

Regionaal Harpweekend op 25 en 26 maart 2023

Leerlingen van het Muziekonderwijs Waalre, Dé Muziekschool Deurne en RICK in Weert spelen mee in Het Regionaal Harpweekend op 25 en 26 maart 2023.

Elk voorjaar is er ergens in Brabant of Limburg een harpfeest: het Harpweekend!

Op 25 en 26 maart wordt voor de 24ste keer het Harpweekend georganiseerd door Ingje van Rijn, Mea van Delden, Renske de Leuw, Sophie Oltheten en Laura van der Kloet. allen docenten harp aan de verschillende kunstencentra in Brabant en Limburg.

Ruim 45 harpisten gaan het hele weekend bij het CMD in Valkenswaard o.l.v. de docenten de ingestudeerde stukken repeteren en krijgen daarnaast ook nog twee workshops waarin o.a. het decor wordt gemaakt.

Het thema is dit jaar een Chinees sprookje, de onbespeelbare harp. De muziek en het verhaal zijn speciaal voor het Harpweekend gemaakt door Renske de Leuw. Het slotconcert waarin alle deelnemers samen optreden is in de Theaterzaal van de Hofnar op zondag 26 maart om 16 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via hofnar.nl.

Harpweekend 2023
Harpweekend 2023

Docent Zang Ellen Valkenburg in de Volkskrant

In een interview in de Volkskrant van 20 januari vertelt zangdocente Ellen Valkenburg over de Franse componistengroep ‘Les Apaches’. Samen met pianist Maurice Lammerts van Bueren heeft zij een CD opgenomen met muziek van deze componisten. De CD is verkrijgbaar vanaf 22 januari, de geplande presentatietournee zal in verband met corona nog even moeten wachten. Lees het artikel hier.

Mooie opbrengst Rabobank Clubkas Campagne

.
Op zondag 26 mei hebben Ans Bouwmans en Theo van den Hurk namens Dé Muziekschool Deurne een cheque in ontvangst mogen nemen van de Rabobank in het kader van de Rabobank Clubkas Campagne 2019.

Het mooie bedrag van € 384,96 zal worden ingezet voor de aanschaf van een piano

Wij doen weer mee met de Rabobank Clubkas Campagne

Leden van de Rabobank kunnen tot 30 april online hun stem uitbrengen op de deelnemende clubs die zij een warm hart toedragen. De stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, hoe meer geld deze club krijgt.

Dé Muziekschool doet ook dit jaar weer mee met de Rabobank Clubkas Campagne. Uw stem op ons is van harte welkom!

CKE’s Werelddag – Muziek uit alle windstreken

Op zaterdag 13 april vindt in het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) de jaarlijkse Werelddag plaats, een afwisselend muzikaal programma voor alle leeftijden waarin we met muziek- en dansoptredens een reis om de wereld maken: CKE-orkest De Toenagers, tangodans, balkanorkest, wereldmuziek, Griekse zang, oriëntaalse muziek, Cracovia, trekharmonica en blokfluitensemble Windkracht 4.

Het Wereldmuziekorkest o.l.v. Karin Geelen verzorgt traditiegetrouw de afsluiting van het programma. In dit gelegenheidsorkest kun jij ook meespelen! Aanmelden kan door een mail te sturen aan karin.geelen@cke.nl. Vermeld in de mail jouw instrument en toonsoort en het aantal jaren speelervaring. Na aanmelding stuurt Karin je digitaal de muziekpartijen toe.

De Werelddag start om 11.00 uur in de concertzaal van het CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. De repetitie van het Wereldmuziekorkest is van 09.30 tot 10.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro plus 1 euro servicekosten. Kaartjes zijn te bestellen via cke.nl/tickets.

Regionaal harpweekend presenteert ‘Game on’


Op zondagmiddag 7 april is het podium in de concertzaal van CKE in Eindhoven dé plek waar het publiek kan genieten van ruim zestig harpen en leerlingen uit de regio. Zij spelen dan samen een prachtig eindconcert als afsluiting van het jaarlijkse harpweekend, een gezamenlijk initiatief van harpdocentes Ingje van Rijn, Mea van Delden, Marieke Schoenmakers en Renske de Leuw.

In deze 21e editie van het harpweekend staat muziek uit games centraal. Iedereen speelt wel eens een spelletje op de computer, telefoon of tablet. Vaak worden deze spelletjes begeleid door prachtige muziek en tijdens het harpweekend wordt muziek uit verschillende spellen ten gehore gebracht.

Nieuwsgierig geworden? Kom kijken en luisteren op zondag 7 april bij CKE, Pastoor Petersstraat 180, Eindhoven. Er zijn twee voorstellingen: om 15.00 uur en 16:30 uur. Kaartjes à € 5 zijn te bestellen via harpweekend@gmail.com.

Optreden vioolleerlingen in Venray

Op 1 juli spelen vioolleerlingen van Dé Muziekschool Deurne tussen 14.00 en 16.00 uur in de Engelse Tuin in Venray (Jerusalem 5, 5801 ML Venray) mooie muziekstukken die ze zelf hebben uitgekozen samen met viooldocente Liesbeth Hendrix. Ook treden ze die middag samen op met het strijkorkest ”Poco a Poco” o.l.v. Sander Hendrix. Na een succesvol optreden samen bij Dé Muziekschool Deurne heeft “Poco a Poco” de vioolleerlingen nu uitgenodigd om aan dit concertje mee te werken. Het belooft een mooi en gevarieerd programma te worden.

Omdat het concert in de open lucht is wordt gehoopt op goed weer, bij slecht weer zal het concert niet doorgaan.